Yoğurtlu patlıcan ezmesinin adı nedir?
Ortadoğu mutfağının ülkemize kazandırdığı lezzetlerden biri de mutebbel! Közlenmiş patlıcan, yoğurt, tahin ve zeytinyağından yapılır. Efsanevi tadı ve her menüye eşlik eden lezzetiyle mutebbel yapımının detaylarını burada paylaşıyoruz.
Yoğurtlu patlıcanlı meze nasıl yapılır?
Süzme yoğurdu çırpalım, gerekirse biraz su ekleyip koyulaştıralım. Ezilmiş sarımsağı ekleyelim ve tuzunu damak zevkimize göre ayarlayalım. Doğranmış patlıcanları ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edelim. İsterseniz kırmızı toz biberle renklendirebilirsiniz.
Közlenmiş patlıcan salatasının adı nedir?
Bazı yörelerde manca olarak da adlandırılan közlenmiş patlıcan salatası tarifi! Kırmızı biber, maydanoz ve soğan içeren tarif, yaz aylarında hemen hemen her evde en az bir kez yapılır. Yazın en güzel lezzetlerinden biri olan manca salatasının tarifini burada bulabilirsiniz.
Köz patlıcanlı meze nasıl yapılır?
Fırın tepsisinde közlenmiş patlıcan ve biber nasıl hazırlanır? Közlenmiş patlıcan ve biberleri iri iri doğrayıp tavada közleyin. Maydanozu incecik kıyın. … Afiyet olsun.
Közlenmiş patlıcan ve yoğurtla yapılan mezenin adı nedir?
Patlıcan Tarator Tarifi: Yoğurtlu patlıcan salatasının lezzet ikizi diyebileceğimiz bu nefis tarator tarifi için yapmanız gereken ilk şey patlıcanları közlemek. Daha sonra birkaç malzemeyle köz kokulu patlıcanlar harika bir mezeye dönüşüyor.
Mütebbel meze nasıl yapılır?
Patlıcanları çok küçük parçalara ezerek doğrayın. Ezilmiş sarımsağı patlıcanlara ekleyin. Limon suyu, tahin, zeytinyağı ve tuzla tatlandırın ve homojen bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız Mütebbel mezesini servis tabağına alın.
Patlıcanlı haydari nasıl yapılır?
Patlıcanı soyun ve bir bıçakla kesme tahtasına vurun. Peyniri ezin ve Yunan yoğurdu, rendelenmiş sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Patlıcanı ekleyin ve iyice karıştırın. Servis etmek için üstüne zeytinyağı ve kırmızı biber tozu serpin.
Babagannuş hangi yöreye ait?
Diyarbakır Babaganuç Diyarbakır Babaganuç; Közlenmiş patlıcanların soyulup havanda dövüldükten sonra yeşil biber, sarımsak, tereyağı ve yumurta ile pişirilmesiyle hazırlanır. Diyarbakır Babaganuç 09.12.
Patlıcan tarator nasıl yapılır?
Patlıcan tarator tarifi nasıl yapılır? Patlıcanları güzelce yıkayıp kurulayın. … Fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırında közlenen patlıcanlar küp küp doğranana kadar pişirin. … Soğuduktan sonra yoğurt ve tuz ekleyip servis tabağına alın. … Afiyet olsun.
Babakus nedir?
Abaküs, sayı boncuğu, çörkü veya eskiden mihsap olarak bilinen, basit toplama ve çarpma işlemleri için bir araçtır ve aritmetik hesaplamaları yapmaya yardımcı olur. Boncukları sayarak çalışır.
Babagannuş mezesi nedir?
Ana malzemesi patlıcan olmasına rağmen babagannuş, yöresel olarak değişen çeşitli tariflerde bulunan bir lezzettir. En popüler versiyonunda patlıcanın yanına közlenmiş domates ve biber eklenir ve sarımsak ve nar şurubundan yapılan özel bir sosla tatlandırılır.
Abugannuş salatası nasıl yapılır?
Babagannuş tarifi nasıl hazırlanır? Kavrulmuş sebzeler biraz soğuduktan sonra sarımsağı doğrayıp tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Sumak ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Babagannuşumuz servise hazır.
Közlenmiş patlıcanlı yoğurtlu nasıl yapılır?
Yoğurtlu közlenmiş patlıcan salatası tarifi nasıl yapılır? Patlıcanı közleyelim. Ben kömür ateşinde közledim. Közlenmiş patlıcanı soyalım. Orta büyüklükte parçalara bölüp tuz, ezilmiş sarımsak, limon ve yoğurt ekleyelim. Ezmeden iyice karıştıralım. Servis tabağına alalım. … Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.
Atom meze nasıl yapılır?
Atom meze tarifi nasıl yapılır? Karıştırma kabına yoğurt, tuz ve sarımsağı ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına koyun. Sos tavasına zeytinyağı ekleyin. Isındığında ocağı kapatın, kırmızı toz biber ve kırmızı biber ekleyin ve hazırladığınız karışımı mezenin üzerine karıştırın. Atom meze hazır, afiyet olsun.
Panço mezesi nasıl yapılır?
ADIMLAR 1 / 6. Patlıcanları farklı renklerde soyun. 2 adet patlıcan. … 2 / 6. Küp küp doğrayın.
Yoğurtlu naneli meze adı nedir?
Yoğurtlu Tarator Her öğünde kendine yer bulan bu tarator, yoğurt ve nanenin eşsiz uyumunu ortaya koyuyor. Süzme yoğurdun muhteşem kıvamıyla hazırlanan bu lezzet, nane ile birleşince daha da aromatik hale geliyor.
Mütebbel hangi yöreye ait?
#4 Mütebbel (Tahinli Patlıcan Mezesi) Hatay’ın en lezzetli mezelerinden biri olan Mütebbel ile yine karşınızdayız. Patlıcan severlerin mutlaka deneyeceği veya serinletici mezeleri tercih edenlerin çok beğeneceği bu meze tarifi oldukça pratik.
Patlıcan söğürme nedir?
Antep ve Urfa mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan patlıcan söğürtme, midenizi şenlendirecek bir lezzettir. Közlenmiş patlıcanla hazırlanan söğürtme hem salata olarak hem de meze olarak servis edilebilir. Közlenmiş patlıcanı dilimledikten sonra nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz.
Patlıcan tarator nasıl yapılır?
Patlıcan tarator tarifi nasıl yapılır? Patlıcanları güzelce yıkayıp kurulayın. … Fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırında közlenen patlıcanlar küp küp doğranana kadar pişirin. … Soğuduktan sonra yoğurt ve tuz ekleyip servis tabağına alın. … Afiyet olsun.
Kaynak: bosieboo.com.tr