İçeriğe geç

Enterferansiyel Akım Ne Için Kullanılır

Enterferansiyel akım hangi durumlarda kullanılır?

İnterferansiyel akım, dokudaki iki orta frekanslı akımın girişiminden kaynaklanan akım türüdür (26, 27). İnterferansiyel akımların frekansları, örneğin kan dolaşımını iyileştirmek ve ağrıyı hafifletmek için kullanılır.

Enterferansiyel akım neden yanık oluşturmaz?

Doku içerisinde iyon hareketi oluşturmadığı ve polarizasyonun sürekli değiştiği için yanıklara neden olmaz.

Ödemde hangi akım kullanılır?

Faradik akım, travma ve venöz yetmezliğe bağlı ödem tedavisinde, hangi kasın hangi şekilde kullanılabileceğini anlamada, normal motor sinir bağlantısı olan kaslarda hareketsiz atrofide, konversiyonlarda ve tendon transplantasyonlarında kullanılır.

Denerve kaslarda hangi akım kullanılır?

Üstel akım: Üçgen şeklindedir. Akım yoğunluğu yavaş artar ve çok daha yavaş azalır. Bu özelliği ile sinirsiz kasları uyarmak için kullanılır.

Boyun fıtığında hangi akım kullanılır?

Radyofrekans yöntemi, sinir fonksiyonunu bozmak için radyofrekans enerjisi kullanır. Bu medial servikal sinire yapıldığında, sinir artık yaralı faset ekleminden ağrıyı iletemez.

Tens tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

-Çeşitli hastalıklardaki ağrıların tedavisinde kullanılır; -Kronik ağrı, -Bel ağrısı, -Artrit, -Doğum ağrısı, -Sırt ağrısı, -Ameliyat ağrısı, -Migren, -Nöropatik ağrı, -Adet ağrısı, -Baş ağrısı, -Romatizmal ağrı vb.

Enterferans nedir FTR?

Vakum interferansiyel akımı, fizik tedavide kullanılan bir elektroterapi yöntemidir. Fizik tedavi, derin dokulara masaj yaparak vücudun doğal iyileşme sürecini elektrik akımlarıyla destekler.

Galvanik akım hangi hastalıklarda kullanılır?

Ödem, iskemik deri ülserleri, hiperhidroz, mantar enfeksiyonları, gut artriti, bursit ve tendinit gibi hastalıkların tedavisinde ve sinirsiz kasların uyarılmasında kullanılır.

Diadinamik akım hangi hastalıklarda kullanılır?

Kas güçsüzlüğü, burkulmalar, ağrılı eklem sertliği ve trofik bozukluklarda kullanılır.

Sinir hasarında hangi akımlar kullanılır?

Elektroterapi, vücudun sinir ve kas sistemlerine, özellikle hasarlı bölgelere düşük voltajlı elektrik akımı uygulanmasını içerir. Elektrik akımı, hasarlı bölgeye kan dolaşımını artırarak, kasları uyararak ve sinir hücrelerini yenileyerek iyileşmeye yardımcı olur.

Yüz felcinde hangi akım kullanılır?

Fizyoterapi: Fizyoterapi cihazları, özellikle terapötik ultrason ve düşük frekanslı akımlar, yüz felcinin erken evresinde tedavisinde kullanılabilir. Bu cihazlarla ödem etrafındaki ödemi azaltmak, kan dolaşımını artırmak ve sinir kılıfının onarımını kolaylaştırmak mümkündür.

Ağrı için hangi elektroterapi?

TENS elektroterapi (Transkutanöz elektriksel sinir stimülasyonu): İlaçsız uygulanan bir ağrı kesici yöntemidir.

Kesikli galvanik akım ne için kullanılır?

Aralıklı galvanik akım: Dinlenme durumunda, akım ters yönde akar. Sinirsiz kasları tedavi etmek için kullanılır.

Faradik akım nedir FTR?

Faradik akım yüksek voltajlı bir indüksiyon akımıdır. Akım süresi, 0.

Rus akımı nedir fizik tedavi?

En sık kullanılan türleri faradik, Rus ve galvanik yüksek gerilim akımlarıdır.

Galvanik akım hangi durumlarda kullanılır?

Ödem, iskemik deri ülserleri, hiperhidroz, mantar enfeksiyonları, gut artriti, bursit ve tendinit gibi hastalıkların tedavisinde ve sinirsiz kasların uyarılmasında kullanılır.

Enterferans nedir FTR?

Vakum interferansiyel akımı, fizik tedavide kullanılan bir elektroterapi yöntemidir. Fizik tedavi, derin dokulara masaj yaparak vücudun doğal iyileşme sürecini elektrik akımlarıyla destekler.

Infraruj hangi hastalıklarda kullanılır?

Kızılötesi hangi hastalıklarda kullanılır? Bel fıtığı, boyun fıtığı, bel, boyun ve sırt ağrısı, kas ağrısı, romatizma, kireçlenme ve siyatik sinir kaynaklı ağrıların tedavisinde yardımcı olarak kullanılır.

Hot pack hangi hastalıklarda kullanılır?

Hot Pack (ısı tedavisi) Yüzeysel dokuları ısıtmanızı sağlar. Bu şekilde ağrıyı kontrol etmeye yardımcı olur. Bel ve boyundaki kronik ağrılarda, diz ve kalça eklem iltihabında, omuz kuşağı rahatsızlıklarında ve tüm eklem ve tendon ağrılarında kullanılır. Uygulama süresi 10 ila 30 dakika arasındadır.

Kaynak: katamino.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

solarmed.com.tr